GENİŞ AİLE BAŞLIYOR

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Geniş Aile başlıyor


Röportaj: Merve YASMUT 8 Temmuz 2009

Kanal D’nin yeni komedi dizisi “Geniş Aile”, bu akşam ilk bölümüyle ekranda olacak.

Ömer Uğur’un yönettiği, Halit Akçatepe, Rasim Öztekin, Ufuk Özkan, Zuhal Topal, Fırat Tanış ve Bihter Dinçel’in rol aldığı dizi için Akçatepe’nin yaptığı yorum gerçekten iddialı: “Geniş Aile’de kahkaha garanti!”

KAHKAHA GARANTİ

Kanal D’nin yeni komedi dizisiGeniş Aile”, bu akşam ekrana gelmeye başlıyor. Yönetmen koltuğunda Ömer Uğur’un oturduğu, usta oyuncular Halit Akçatepe ve Rasim Öztekin’in yanı sıra Ufuk Özkan, Zuhal Topal, Fırat Tanış ve Bihter Dinçel gibi başarılı oyuncuların rol aldığı dizi, yaz sezonunun en flaş yapımları arasında yer almaya aday. Halit Akçatepe’nin ‘kahkaha garantili’ diye tarif ettiği yapımın detaylarını oyuncuları anlattı.

Türk ailesini yansıtan yeni bir diziye başladınız. Öncelikle hayırlı olsun. Rollerinizi anlatır mısınız?

Zuhal Topal: Ben Şukufe’yi canlandırıyorum. Şukufe, eskiden Cevahir’in yavuklusuymuş ama Cevahir onu bırakıp Almanya’ya gitmiş. Şimdi Şukufe, Bilal ile flört ediyor. Cevahir geri döndüğünde de ortalık karışıyor.

Fırat Bey, siz de iki sevgili arasına giren kara kedisiniz sanırım...

Fırat Tanış: Şukufe’nin şimdiki sevgilisi Bilal’i oynuyorum. Bilal, Cevahir’in de çocukluk arkadaşı ama aralarında hep çekişme var. Cevahir’in Almanya’dan dönmesiyle, Bilal’in Şukufe’yle ilişkisi tehlikeye giriyor.

Ufuk Bey, esas adam sizsiniz değil mi?

Ufuk Özkan: Evet, ben Cevahir’im. Cevahir, tam bir faydasız. Yaptığı şeylerin sonunda müebbet yemiyor ama evden kovuluyor. O da Almanya’ya gidiyor. Orada oturabilmek için bir evlilik yapıyor. Altı ay sonra döndüğünde de duyuyor ki, Şukufe’nin peşinde biri dolanıyor...

Peki Şukufe sizin Almanya’da evlendiğinizi biliyor mu?

Ufuk Özkan: Evet biliyor. Ve hatta çocuğumun olduğunu zannediyor. Halbuki herif altı aydır orada... Cevahir geri döndüğünde herkes büyük şok yaşıyor. Ama o kendini kanıtlamaya çalışıyor.

Sizi genellikle asi ve çapkın rollerde izliyoruz...

Ufuk Özkan: Evet, aslında ben de bunu düşündüm. Faydasız ama sempatik, sınıfın zeki öğrencisi ama çok haylaz...

“Geniş Aile” izleyiciye nasıl bir mesaj verecek?

Ufuk Özkan: Aile olmak çok güzel.
Zuhal Topal: Sonuçta ne varsa ailede var.
Fırat Tanış: Türkiye sancılı bir dönemden geçerken, insanların gülümsemesini istiyoruz. En büyük mesaj bu.

Sonuçta ortada bir kız var, iki erkek arasında nasıl bir çekişme olacak? Kavga sahneleri izleyecek miyiz?

Ufuk Özkan: Bunlar birbirlerine horozlanıyorlar ama hiçbir zaman müebbet yemezler. En fazla göz morartılır.
Fırat Tanış: Ortada tahrik var ama kanlı bıçaklı değiller.

Bu bir komedi dizisi ama öykü abartıdan uzak, çok daha doğal gibi görünüyor. Yanılıyor muyum?

Zuhal Topal: Evet, öyle. Karikatürize, abartılı bir şey yok. Tamamen hayatın içinden, herkesin yaşadığı şeyler. Ama tabii ki komedi tarzında. Çekim yaptığımız yer de çok sıcak, tam bir mahalle ortamı...

Dizide Rasim Öztekin ve Halit Akçatepe’nin dışında genç bir oyuncu kadrosu var...

Zuhal Topal: Bu benim Rasim Abi ile birlikte yer aldığım dördüncü proje. Rasim Abi, o yaş grubundan çalışılacak en keyifli insandır. Müdahale etmez, tam aksine çok eğlencelidir.
Ufuk Özkan: Bir müdahale yok ama oynarken bir şeyleri atlarsınız o zaman söyleyebilirler. Biz de birbirimize bir şeyler öğretiyoruz. Mesela Fırat, okulda benim bir üst sınıfımdaydı. Onun çok faydasını gördüm. Aramızda mutlaka rol üzerine konuşuruz.
Zuhal Topal: Ben de konservatuvarda okurken, Fırat Abi gelirdi bize...

HALİT AKÇATEPE
Herkes kendinden bir şey bulacak

“Geniş Aile”yi bir de sizden dinleyelim...

- 7’den 70’e herkesin izleyebileceği bir komedi dizisi “Geniş Aile”. İzleyen herkes hem kendinden hem de etraftan tanıdığı ailelerden bir şey bulacak bu dizide. Mesela her kalabalık ailede bir Cevahir muhakkak vardır.

Çekimler nasıl gidiyor?

- Çok keyifli. Çekimlerin yapıldığı Boyacıköy Mahallesi sakinleri de bizi çok sevdi. Sıcaktan bunaldıkça sete sağ olsunlar limonata ve soğuk erik suyu getiriyorlar. Herkes dört gözle ilk yayını bekliyor.

İzleyici ne bulacak “Geniş Aile”de?

- Duygusallık, samimiyet ve bol bol komedi... Hayatın kendisi gibi.

RASİM ÖZTEKİN
Okan Bayülgen’le aynı filmde oynayacağız

“Geniş Aile”de nasıl bir karakteri canlandıracaksınız?

- Ben geniş ailenin babası Kuddusi rolündeyim. Kuddusi, klasik bir Türk babası. Zaman zaman tutucu, zaman zaman da modern... Esnaflık yapıyor ve arkadaşları tarafından da çok seviliyor.

Çekimler başlamadan önce tatil yapabildiniz mi?

- Yoğun bir yaza giriyorum, bu yüzden tatil yapacak vaktim de olmayacak. Okan Bayülgen ile bir filmde oynayacağım. O başrol oynayacak, ben de konuk oyuncu olarak yer alacağım. “

BİHTER DİNÇEL
Evin tek kızı ve hijyen manyağı

Siz Nazan’ı oynuyorsunuz. Rolünüzden biraz bahseder misiniz?

- Nazan 25 yaşında ve evin tek kızı. Çok titiz hatta hijyen manyağı. Bütün günü evi temizleyerek geçirebilir. Hayatını neşelendiren yegane unsur, abisi Cevahir. Onu ispiyonlamak, gaza getirmek, kısacası abisiyle uğraşmak onu hayata bağlayan en önemli aktivite. Mürsel adında bir sözlüsü var. Ama bir türlü evlenemiyorlar.

Dizinin kadrosuna nasıl katıldınız?

- Yine D Productions’ın yapımcılığını üstlendiği, Kanal D’de yayınlanan “Haneler”de oyunculuk yapıyordum. “Nazan rolü tam senlik” dediler, kadro da süperdi, bana sadece oynamak kaldı.

0 yorum:

site ekle site ekle
Zirve100 Toplist
Site Ekle

Site Ekle